450 γρ. αρνίσιο κιμά
2 κ.γλ. μείγμα μπαχαρικών για κεφτέδες (τριμμένο γλυκό κόκκινο πιπέρι, τριμμένο καυτερό κόκκινο πιπέρι, τριμμένο μαύρο πιπέρι, κύμινο, μαϊντανό και μέντα)
2 κ.γλ. τσίλι
1 αβγό, το ασπράδι
Αλάτι
2 μακριά πλακέ ξίφη για κεμπάπ (θα βρείτε στην αγορά της οδού Aθηνάς, στο κέντρο της Aθήνας).
Σε ένα μπολ ρίχνετε το κρέας με τα μπαχαρικά και τα ζυμώνετε. 03. Σηκώνετε το μείγμα και το χτυπάτε στο μπολ. 04. Προσθέτετε το ασπράδι του αβγού και συνεχίζετε το ζύμωμα μέχρι το μείγμα να μοιάζει περισσότερο με ζύμη παρά με κιμά.05. Λαδώνετε τα ξίφη του κεμπάπ, που πρέπει να είναι πλακέ. 06. Χωρίζετε το μείγμα του κιμά στα δύο και τα πλάθετε μέχρι να αποκτήσουν το σχήμα δύο χοντρών λουκάνικων. 07. Περνάτε τα μπιφτέκια στα ξίφη. Βεβαιωθείτε ότι το κρέας έχει κολλήσει καλά πάνω στο ξίφος. 08. Ψήνετε τα κεμπάπ για περίπου 3-4 λεπτά.09. Σερβίρετε αμέσως μαζί με γιαούρτι.Tip• Για περισσότερη γεύση, ζητήστε από το χασάπη σας λίγο λίπος από ουρά αρνιού.• Αυτό το πιάτο, που κατάγεται από την Άδανα της νότιας Τουρκίας, θεωρείται το πιο καυτερό κεμπάπ. Το πλάθουν σε ένα ενιαίο κομμάτι, το περνούν στο ξίφος του κεμπάπ σαν θηκάρι και το ψήνουν. Όταν είναι έτοιμο, με τελετουργικό τρόπο, τραβούν το ξίφος από το θηκάρι του και το κόβουν κομμάτια.
Πέμπτη 21 Μαΐου 2009
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
1 σχόλιο:
Ουδεν σχολιο!
Δημοσίευση σχολίου